7 redenen om te kiezen voor eventmarketing

U bevindt zich hier: Home / 7 redenen om te kiezen voor eventmarketing

7 redenen om te kiezen voor eventmarketing

Eventmarketing (of beursmarketing) werd jarenlang gezien als een ‘gezellig uitstapje’. Feestelijk zaken doen met een boel geroeptoeter. Een perfect en prachtige beurs, feest of event, maar geen idee wat de ROI is. Een prima analyse hoe het ooit begon. Maar, die tijd ligt inmiddels ver achter ons.

Ondanks dat ‘klassieke’ advertenties nog steeds goed werken, is het steeds belangrijker om beleving toe te voegen. Eventmarketing biedt de unieke mogelijkheid je doelgroep daadwerkelijk te laten ervaren en voelen waar jouw merk voor staat. Die live interactie geeft je een voordeel op je concurrenten. Het toonaangevende zakenblad Forbes heeft hier onderzoek naar gedaan en de uitkomsten samengevat in 7 redenen om te kiezen voor eventmarketing. Hieronder onze visie en interpretatie op de 7 redenen.

1. Je creëert iets tastbaars

Zorg ervoor dat bezoekers jouw merk ‘beleven’ tijdens je event. Door bezoekers een beleving te geven is de kans groter dat ze die ervaring delen, onder andere op social media. Daarnaast blijft een beleving veel langer bij dan een traditionele reclame campagne.

2. Klanten ervaren je werk

Met de inzet van eventmarketing krijgen bezoekers (klanten) een veel beter idee van wie je bent en wat je doet. Dit draagt weer bij aan een positief (merk)imago.

3. Je onderscheidt je van traditionele reclame

Door de inzet van eventmarketing onderscheidt je jezelf van andere merken en/of producten. Het maakt je uniek en anders, waardoor je beter opvalt.

4. Je faciliteert authentieke interactie

Bezoekers van jouw event zijn face to face aan te spreken. Hierdoor faciliteer je authentieke interacties met je klanten. En die zijn goud waard. Door in een ‘niet zakelijke’ omgeving met jouw klanten te ‘kletsen’ kom je veel beter te weten wat er leeft en speelt bij je klanten. Daar kun je op inspelen in latere communicatie, waardoor je overall boodschap doortreffender wordt. Zorg je daarnaast dat je bezoeker het event met een goed gevoel verlaat, dan heb je direct een merk ambassadeur gecreëerd.

5. Je werkt aan langdurige naamsbekendheid

Zoals in punt 1 al genoemd, blijft een ervaring je veel langer bij dan traditionele reclame. Een goed event laat een blijvende indruk achter. Jouw naam en/of boodschap zal nadien sterker overkomen bij bezoekers van jouw event. Je werkt dus aan een langdurige naamsbekendheid en merk betrokkenheid.

6. Ruimte voor 2-weg communicatie

Bezoekers van een event ervaren een andere sfeer en beleving dan tijdens een regulier zakelijk overleg. Je laat klanten deel uit maken van je merk of product. Door deze ongedwongen en toch zakelijke setting ontstaan er vaak andere gesprekken dan normaal. Door deze 2-weg communicatie (in plaats van zenden) bouw je een emotionele band op met je klanten. Dat zorgt weer voor loyalere klanten.

7. Eventmarketing zorgt voor betere resultaten

Iets wat gisteren werkte, hoeft morgen niet nog steeds te werken. Zorg er daarom voor dat je blijft vernieuwen en onder de aandacht blijft van jouw klanten. Om resultaten te behalen moet je soms risico’s nemen en groot durven denken. De juiste inzet van eventmarketing draagt daar aan bij!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd wat PCC | Playing Captains Company voor je kan betekenen bij het inzetten van eventmarketing of het organiseren van jouw event? Neem dan een vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit stuk