DM-actie laten ontwikkelen

U bevindt zich hier: Home / DM-actie laten ontwikkelen

DM-actie laten ontwikkelen

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een DM-actie. Maar wat is dat nu precies? Met onze oorsprong als actiemarketingbureau vertellen we er graag meer over.

Wat is een DM

DM staat voor Direct Marketing. Kenmerkend voor de inzet van een DM is het meten van resultaat. Het is daarom belangrijk dat de verzender een duidelijke doelstelling voor ogen heeft voor de inzet van de DM. Op basis van de response is te zien of de DM succesvol is. Om dat te bereiken worden (potentiële) klanten rechtstreeks benaderd. Veel gebruikte kanalen hiervoor zijn geadresseerde post (Direct Mail of deurmatter), telefonisch contact, e-mail (e-DM) en social media.

Met een DM proberen we een reactie uit te lokken of te verkrijgen van de ontvanger. Een van de eenvoudigste DM acties is het plaatsen of versturen van een DM (advertentie of bijvoorbeeld brief) met een antwoordkaart. Hiermee wordt de ontvanger gestimuleerd om te reageren. Ook oproepen om in actie te komen in tv-reclames of radiospotjes is een vorm van reactie uitlokken.

Een van de belangrijkste keuze voor DM, is dat ze goed meetbaar zijn door het gebruik van bijvoorbeeld een antwoordkaart, actiepagina of speciaal telefoonnummer. Een bijkomend voordeel én belangrijk aspect hierbij is het meten van het gedrag van je (potentiële) klant. Door de individuele gegevens krijgt men inzicht in de voorkeuren van de klant. Met deze gegevens is het eenvoudiger om in een later stadium nog beter in te spelen op de wensen en vragen van de klant en het verkopen van je dienst of product eenvoudiger te maken.

Over ons

PCC is oorspronkelijk een actiemarketing bureau en heeft dus veel ervaring op dit gebied. Naast DM-acties voor grotere bedrijven helpen we ook kleinere bedrijven met het ontwikkelen van een passende DM’s. Je kan een DM-actie op veel verschillende manieren vormgegeven, zodat ze echt opvallen. Dankzij onze jarenlange ervaring en specialisatie op het gebied van actiemarketing, kunnen wij voor elke toepassing een creatief en verrassend concept voor je ontwikkelen.

Wij nemen je bij de ontwikkelen alle zorg uit handen, en zorgen dat je er geen omkijken naar hebt. Op basis van je briefing en wensen gaan we met meerdere concepten aan de slag. Zodra wij de concepten klaar hebben, nemen we uitgebreid de tijd om deze met je te bespreken en aan te scherpen. Na het kiezen van een van de concepten werken we deze verder voor je uit.

Na akkoord is het afhankelijk van de uiting of je drukwerk nodig hebt of niet. Indien er drukwerk nodig is kunnen we dit ook voor je verzorgen. We werken hierbij samen met onze preferred supplier. Heb je zelf een leverancier voor drukwerk, of heb je dit liever in eigen beheer, dan adviseren wij je graag bij de keuze voor materiaal en toepasbare technieken.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Naast het ontwikkelen van DM’s doet PCC de grafische vormgeving van uiteenlopende soorten online en offline uitingen. Zoals logo’s, folders, flyers, krantjes, advertenties etc. Ook voor een nieuwe website kan je bij OCC terecht.

PCC bestaat als sinds 2005 jaar en is gevestigd in Meteren. Tussen Utrecht en Den Bosch in. Meteren maakt deel uit van de Gemeente West Betuwe in de provincie Gelderland. Centraal door de gemeente loop de Linge. Andere grote plaatsen in de buurt van Geldermalsen zijn Culemborg, Tiel, Buren, Zaltbommel, Waardenburg en Leerdam.

Ben je in de buurt? Er staat altijd een goede kop koffie voor je klaar. Wil je vrijblijvend overleggen over een DM-actie? Neem dan contact met ons op.

Deel dit stuk