Flyer, folder of brochure laten maken in Geldermalsen

U bevindt zich hier: Home / Flyer, folder of brochure laten maken in Geldermalsen

Flyer, folder of brochure laten maken in Geldermalsen

Je wilt als bedrijf of ondernemer iets vertellen. Dan is een flyer, folder of brochure een prima communicatiestuk. Bij PCC zijn we dagelijks bezig met het opmaken en ontwikkelen van verschillende van deze uitingen.

Wil je weten wat het verschil precies is tussen een flyer, folder of brochure? Lees dan dit blog eens door.

Wanneer kiezen voor een flyer, folder of brochure?

Om te bepalen of je een flyer, folder of brochure moet kiezen, is het van belang om het doel van je communicatie uiting te bepalen. Wil je informeren of juist activeren? Heb je één boodschap, of heb je meer te vertellen en/of uit te leggen. Wil je dat jouw uiting een bewaarstuk is, of is het promotioneel en verwacht je dat het snel weggegooid wordt? Zomaar wat vragen die je kunt beantwoorden om tot de juiste keuze te komen.

Reclame doeleinden

Veel huishoudens worden er wekelijks mee overspoeld, reclame flyers en folders. Vaak gebundeld in een folderpakket. Dit zogenaamde ongeadresseerde drukwerk is gericht op het aanzetten tot een directe (koop)actie. Door een ‘mooie’ aanbieding of korting te promoten hopen bedrijven (vooral winkels) jou over te halen tot een (eenmalige) koop. De keuze valt hierbij vaak op een flyer of folder, uitgevoerd in een goedkoper soort drukwerk. Bedrijven gaan er meestal vanuit dat de flyer of folder vrij snel bij het oud papier terecht komt.

Informatieve uitingen

Een veelgebruikte inzet voor flyers en folders zijn informatieve uitingen. Denk hierbij aan de uitingen die je tegenkomt bij bijvoorbeeld een gemeentehuis of huisarts. Vaak wordt hierbij gekozen voor een A4 gevouwen naar A5, of een A4 in een wikkelvouw (3-slagen) naar een staande 3-luik flyer. Omdat het doel van deze uitingen is om mensen te informeren kiezen veel bedrijven voor een wat betere kwaliteit drukwerk. Bedrijven en instellingen gaan er vanuit dat de flyer of folder meegenomen én minstens één keer wordt gelezen.

Product uitingen

Een andere inzet voor vooral folder en brochures zijn product specifieke uitingen. Denk bijvoorbeeld aan de brochures voor het samenstellen van meubels of bij het kiezen van een nieuwe auto. Dit zijn uitingen waar veel tijd en aandacht aan wordt besteed en ook het drukwerk is van hoge kwaliteit. Deze uitingen komen pas relatief laat in een koopproces aan bod. Klanten gebruiken het als naslagwerk of om de toekomstige koop optimaal samen te stellen of te bestuderen.

Welke uiting moet je kiezen?

Zoals hierboven al beschreven is het grotendeels afhankelijk van je doelen. PCC adviseert je hier graag in. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor de vormgeving en zelfs het drukwerk en/of de verspreiding.

Digitale uitingen

De wereld wordt steeds digitaler. Er zijn steeds meer bedrijven die hun flyers, folders en/of brochures (deels) digitaal verspreiden. Wanneer wij jouw uiting ontwikkelen, zorgen we er altijd voor dat het ook geschikt is voor digitaal gebruik. Weet je vooraf dat een uiting alleen digitaal gebruikt wordt, dan kunnen we daar in opmaak rekening mee houden en een interactieve uiting maken.

Over PCC

PCC | Playing Captains Company bestaat al sinds 2005 en is gevestigd in Meteren (Geldermalsen), onderdeel van de gemeente West Betuwe. Dankzij onze ligging bij knooppunt Deil (A2 – A15) hebben we een zeer centrale ligging in Nederland met zowel Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Gorinchem op zo’n 30 autominuten afstand.

Wil je meer weten

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen of wil je eens advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Deel dit stuk