Grafische vormgeving van flyers, folders & brochures

U bevindt zich hier: Home / Grafische vormgeving van flyers, folders & brochures

Grafische vormgeving van flyers, folders & brochures

Als bedrijf of ondernemer is een flyer, folder of brochure een prima medium om informatie aan (potentiële) klanten te verschaffen. Het is dan ook niet vreemd dat we bij PCC dagelijks verschillende van deze uitingen ontwikkelen, ook wel grafische vormgeving genoemd. We maken ze in alle vormen en maten. Al onze flyers, folders en brochures zijn geschikt voor digitaal gebruik én drukwerk. Wil je ze naast online ook offline inzetten, dan kunnen we ze via onze preferred supplier laten drukken en leveren.

Flyer

Een flyer (Engels voor folder) is drukwerk dat vaak bestaat uit één vel papier. Een flyer komt zowel gevouwen als ongevouwen voor en is vaak niet groter dan A5-formaat. De beperkte ruimte biedt kansen en tegelijkertijd uitdagingen voor de grafische vormgeving. De twee meest voorkomende vormen van flyers zijn de dubbelzijdig gedrukte, ongevouwen A5 flyer en de dubbelzijdige gedrukte A4 gevouwen naar A5 flyer. In enkele gevallen bestaat een flyer uit meerdere pagina’s, maar in tegenstelling tot ander drukwerk zijn de verschillende pagina’s dan niet gebonden.

Een flyer wordt vaak ingezet voor reclamedoeleinden, propaganda of neutrale informatie. Zowel voor een algemene doelgroep, als een zeer specifieke doelgroep.

Neutrale informatie

Flyers met neutrale informatie kom je meestal tegen bij overheids- en zorginstellingen. Denk daarbij aan een gemeentehuis of huisarts. Vaak wordt bij flyers met neutrale informatie gebruik gemaakt van een A4 gevouwen naar A5, of een A4 in een wikkelvouw (3-slagen) naar een staande 3-luik flyer.

Reclamedoeleinden

Wekelijks worden flyers met reclamedoeleinden bezorgt aan zowel geadresseerde en ongeadresseerde doelgroepen. Ongeadresseerde flyers worden vaak huis-aan-huis verspreid – denk aan de Spotta-pakketten (folderzak) – en gebeurt minder selectief. Geadresseerde flyers richt zich meestal op een specifieke doelgroep, of gaat mee in een geadresseerd reclame pakket. Afhankelijk van het doel van de flyer kan je één of beide middelen inzetten.

Flyeren

Regelmatig worden op straat ook flyers uitgedeeld. Iedereen die de flyer aan wil pakken, zonder te weten waar de flyer over gaat, mag er een meenemen. Soms worden flyers ook selectief uitgereikt aan passanten die tot een doelgroep behoren, bijvoorbeeld op basis van geslacht en/of leeftijd. Deze manier wordt vooral gebruikt om evenementen of demonstraties mee aan te kondigen. Ook gebruiken politieke partijen of actiegroepen deze inzet van flyers regelmatig om hun standpunten over te brengen.

Playing Captains Company helpt je graag bij het bepalen welke vorm flyer voor jouw bedrijf of boodschap het beste is. Uiteraard verzorgen wij ook de volledige opmaak van de flyer. Op basis van aangeleverde en/of besproken input maken wij een passend ontwerp. Zodra de flyer akkoord is kunnen we ook het drukwerk en de eventuele verzending, verspreiding en/of handling verzorgen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar.

Digitale flyers

Steeds vaker wordt een flyer elektronisch aangeboden of verstuurd. Als wij een flyer ontwikkelen, zorgen we er dan ook altijd voor dat de flyer zowel in print als digitaal inzetbaar is. Zo heb je niet alleen een fysiek exemplaar om te verspreiden en/of uit te delen, maar kan je ook een digitaal exemplaar als bijvoorbeeld pdf op je website plaatsen of versturen per e-mail.

Brochures

Het voornaamste verschil tussen flyer en brochures is dat een flyer niet gebonden is, en een brochure wel. Doordat een brochure gebonden is (gebrocheerd) met bijvoorbeeld nietjes of lijm, bevat een brochure vaak meerdere pagina’s. Het aantal pagina’s in een brochure is altijd een veelvoud van vier. Daar houden we in de grafische vormgeving uiteraard rekening mee.

Ook brochures worden in verschillende maten en vormen ingezet voor reclame en promotiedoeleinden. Aangezien er meer pagina’s in een brochure zitten dan bij een flyer, neem dit meer tijd in beslag bij de opmaak. Ook de drukwerkkosten zijn hoger. Brochures worden dan ook veel vaker ingezet voor gerichte doeleinden.

Digitale brochures

Ook bij het ontwikkelen van brochures zorgen wij er altijd voor dat de opmaak geschikt is voor zowel drukwerk als digitaal gebruik. De combinatie van zowel een gedrukte brochure als een online variant komt steeds vaker voor. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de automotive. Brochures van nieuwe auto’s worden nog altijd gedrukt en zijn beschikbaar voor geïnteresseerden, terwijl er bijna altijd ook een digitale variant in de vorm van een pdf beschikbaar is.

Naast flyers en brochures kan je ook bij PCC terecht voor de opmaak van een advertentie, tijdschrift, DM (Direct Mail), POS-materiaal of website.

PCC zit in de Betuwe

PCC is gevestigd in Meteren. Tussen Utrecht en Den Bosch in. Meteren maakt deel uit van de Gemeente West Betuwe in de provincie Gelderland. Net als de omliggende dorpen zoals Meteren, Est, Buurmalsen, Tricht en Deil. Andere grote plaatsen in de buurt van Geldermalsen zijn Culemborg, Tiel, Buren, Zaltbommel, Waardenburg en Leerdam.

Ben je in de buurt? Er staat altijd een goede kop koffie voor je klaar. Geen tijd om langs te komen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit stuk