Wat is POS-materiaal?

U bevindt zich hier: Home / Wat is POS-materiaal?

Wat is POS-materiaal?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, POS-materiaal. Maar wat is het nu precies? POS-materiaal betekent Point Of Sale materiaal. In vrije bewoording; materiaal om een product, dienst of middel te promoten.

Hoe ziet POS-materiaal eruit?

Hierboven heb je gelezen wat POS-materiaal betekend, maar hoe ziet het er dan uit? Er zijn namelijk heel veel verschillende vormen van POS-materiaal. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen meerdere POS-uitingen kent, maar er misschien niet van bewust is. De meest bekende vormen van POS-materiaal kom je tegen in winkels. Denk dan aan: een poster aan de wand, een banner aan het plafond, een (merk)display naast de kassa, een vloersticker en nog vele andere middelen die je in een gemiddelde winkel/supermarkt tegenkomt.

Waarom POS-materiaal inzetten?

Wat vooraf goed is om te weten, is dat ruim 70% van de (kleine) aankoopbeslissingen spontaan op de winkelvloer ontstaan. Hoe de beslissing om iets wel of niet te kopen uitpakt, zit in kleine verschillen. Een goed opgemaakte POS-uiting kan die koopimpuls op een positieve manier beïnvloeden. De opmaak en plaatsing moet dan uiteraard wel kloppen. Een verkeerde tekst, lettertype of afbeelding kan al voldoende zijn om averechts te werken.

Waar moet goed POS-materiaal aan voldoen?

Het is van belang om eerst te kijken naar welk materiaal, product of dienst je onder de aandacht gaat brengen. Op basis daarvan kun je bepalen waar je een klant in aanraking wilt laten komen met juist dat item. Daarna kijken we met welk materiaal je op die plaats de beste connectie kunt maken tussen de uiting en ontvanger. Tot slot gaan we kijken naar de juiste tone-of-voice en opmaak van de uiting. Kies je daarbij bijvoorbeeld voor winst- of verliestaal? Kloppen alle factoren in jouw POS-materiaal, dan ondersteun jij de koper om daadwerkelijk tot een koop over te gaan.

Hoe kan POS-materiaal voor jou werken?

Daar adviseren we graag bij! Misschien heb je al een heel duidelijk idee, of juist alleen een item dat je wilt promoten. Wij zetten graag onze kennis en ervaring in om voor jou de perfecte POS-uiting te ontwikkelen en nóg meer resultaat te behalen.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat PCC | Playing Captains Company voor jou kan betekenen? Stuur ons dan een e-mail of bel direct. We denken graag met je mee. Een kennismaking en/of kop koffie is uiteraard helemaal vrijblijvend. Neem dus gerust eens contact met ons op.

Over PCC

PCC | Playing Captains Company is een reclame- en evenementenbureau in het midden van Nederland. Gevestigd in de gemeente West Betuwe bevinden we ons precies tussen Utrecht, Den Bosch, Gorinchem en Arnhem/Nijmegen in. Sinds de start in 2005 hebben we al vele kleine- en grote klanten mogen helpen met toffe reclame-uitingen en (bedrijfs)evenementen.

Deel dit stuk